bridge1

Verslag winterbridgedrive 2019Zondag 20 januari 2019

Kijk hier de film van onze winterdrive.

Verslag 1 van 2

IMG 0442 v1
Op 20 januari j.l. werd wederom de winterdrive van de NBC Pattaya gehouden, voor velen van ons het hoogtepunt van het bridgeseizoen. Als reservespeler die (door het uitblijven van afzeggingen op het laatste moment) niet in actie hoefde te komen, was ondergetekende in de gelegenheid enkele feiten en indrukken op te tekenen.
Omdat de lokatie van vorig jaar zo goed bevallen was, hadden de organisatoren (Mathieu Corporaal en Fred Blokker) opnieuw gekozen voor het zo mooi gelegen Sunset Village Beach Resort in Bang Sare.
Er waren 22 paren ingeschreven (Mathieu en Fred hadden blijk gegeven van buitengewone grootmoedigheid door wijzigingen en terugtrekkingen zeer kort van te voren nog te accepteren en naadloos te verwerken), 12 in de A-lijn en 10 in de B-lijn. Rond 10 uur werd ieder getrakteerd op koffie en eersteklas vruchtengebak, en welkom geheten door Mathieu. De strijd kon beginnen.
Na 3 (of 4?) ronden van messcherpe slems, adembenemende snits en onnavolgbare dwangposities  had nog geen enkel paar een beslissende voorsprong genomen, en een geweldig lekker lunchbuffet was inmiddels klaargezet. Waar vorig jaar het afhalen van de sperziebonen niet helemaal goed gelukt was, viel er deze keer werkelijk niets op de koks of de vruchten van hun arbeid aan te merken.
In de tweede helft ontspon zich een bittere strijd om de eerste plaats in de A-lijn lijn, uiteindelijk met een neuslengte gewonnen door het gelegenheidspaar Douwe Bosma en Margriet Mok, voor de winnaars van vorig jaar, Pier Glas en (nog wat bleek om de neus, maar gelukkig weer beter) Guy Verbruggen. In de B-groep was een afgetekende overwinning weggelegd voor  good old Mieke Hanegraaf met Jacques van Alphen, met Rob en Tilly van Rijn (gelukkig weer terug van heel lang weggeweest) als runners-up.
Na het uitreiken der prijzen door Mathieu richtten hij en Fred roerende dankwoorden tot elkaar voor het vele werk dat zij voor deze dag verzet hadden en oogstten daarmee terecht een luid en dankbaar applaus. Deze winterdrive was alweer een doorslaand succes geworden.

Jan Manschot

Verslag 2 van 2

Op zondag 20 januari vond de winterbridgedrive plaats op de prachtige locatie Sunset Village Beach Resort. We waren met 44, 12 paren in de A-lijn en 10 paren in de B-lijn. Onze voorzitter Commander Yoattana Inmorong, was ook aanwezig.

Bij aankomst kregen we koffie met gebak. Na het openingswoord door zowel Mathieu als Commander Yoattana, hij wilde ook wel mee bridgen zei hij, zijn we om half twaalf gestart met bridgen.

Na drie rondes stond er een heerlijke lunch klaar op het terras. Vervolgens werd het bridgen weer vervolgd en werden er nog 4 rondes gespeeld. Om ongeveer half vijf klaar, sommigen uitgeput en anderen vroegen nog een ronde. Op het terras werd na afloop van het bridgen een tropische ijscoupe geserveerd en werden de prijzen uitgedeeld.

Het liep allemaal ouderwets gesmeerd, hulde aan de organisatoren, we hebben nog een drankje gedronken en vervolgens is iedereen voldaan naar huis gegaan.

Uitslag.

Uitnodiging Winterbridgedrive 2019                                   

Beste Bridgers,
De winterbridgedrive wordt wederom in de prachtige locatie Sunset Village Beach Resort gehouden, Soi Najomtien 52, Sukhumvit Road, Najomtien.

eten

Het programma is als volgt:

11.00 uur         Ontvangst met koffie en gebak

11.30 uur         1e bridgeblok, ronde 1 t/m 3

13.00 uur         Luxe lunch

14,30 uur         2e bridgeblok, ronde 4 t/m 7

16.30 uur         Genieten van een feestelijke coupe ijs

17.00 uur         Prijsuitreiking met prijzen voor de 1e plaats en de 2e plaats van de A-lijn en de B-lijn en een speciale overall 50% prijs.

Als u allemaal mee doet aan de winterbridgedrive 2019 wordt het een onvergetelijke dag. 
Vanaf heden kunt u zich inschrijven op de clubmiddagen of clubochtend bij Fred Blokker. 
Voor deelname betalen leden THB 1000 en niet leden THB 1300, dit is inclusief gebak, een luxe lunch en de feestelijke coupe ijs, ook zijn koffie, thee en frisdranken inbegrepen.
Alcoholische dranken en vruchtensappen zijn voor eigen rekening.

Na betaling wordt u op de definitieve spelerslijst geplaatst.

bridge2

U bent van harte welkom

Nederlandse Bridge Club Pattaya,
8 december 2018

Op zaterdag 13 februari, marathon bridgedrive

Lees meer: Bridge Marathon 13 februari

Uitnodiging Winterdrive 2018

Lees meer: Uitnodiging Winterdrive 2018