Zaterdag de 13e ging een groep bridgers, in enkele gevallen vergezeld van hun partners, op weg naar Koh Chang. Dit reisje werd georganiseerd door Douwe, ook een beetje in het teken van het bezoek van Ludy en Sjors, zodat de Bosma’s ook aan de bridge tafels later prominent aanwezig waren.

In de morgen verzamelden we bij Douwe en gingen de bus in waarin we, riant gezeten, na enkele uren en enkele tussenstops bij de ferry naar het eiland aankwamen. Op de boot krijg je natuurlijk direct een eiland gevoel vergelijkbaar met een bezoek aan Terschelling alleen wat warmer. Verwelkomd door Annelies was iedereen al snel gesetteld in hun verblijf en de magen waren amper gevuld of iedereen was al in allerlei bridgecontracten verzeild geraakt. En zo verliepen de opeenvolgende dagen ook, iedereen ging zijn gang, men kon volop bridgen tot 2 keer daags en enkele fanatiekelingen waagden zich ‘s avonds laat nog aan een spelletje gokken met kaarten waarbij Ton de regels vaststelde. Soms leek het alsof die geregeld aangepast werden afhankelijk van de kaart die je had. Wat is bridge dan toch een simpel spel.

Goed, iedereen ging dus doen waar hij zin in had; eiland verkennen, varen, zwemmen, wandelen en wat je maar kunt bedenken. De thuisblijvers misten echter niets want alle tripjes werden achteraf uitvoerig gedeeld en kleurig weergegeven zodat het leek alsof je er zelf bij was geweest. Zo beleefde een ieder een prachtig verblijf op een prachtig eiland in een fantastische sfeer en harmonie.

Het zou een verplicht reisje moeten worden. Wie belangstelling heeft in de bridgeresultaten kan de uitslagen die Douwe verstuurd heeft bekijken.

Terugreis ging, ook weer met enkele tussenstops,  voorspoedig en rond 7 uur p.m. waren we dinsdagavond  weer in Pattaya bij de Orchid Garden. Kortom het was geweldig.

Sjors Bosma